28 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ


Muhteşem bir tat...
Şiddetle tavsiye ediyorum...




Tavuk Göğsü için malzemeler:

1/2 kg süt,
4.5 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
1/4 paket margarin,
2 yemek kaşığı un


Çikolatalı Sos için malzemeler:

100 gr krema,
50 gr bitter çikolata,
50 gr sütlü çikolata




Tavuk Göğsü'nün hazırlanışı:

Gerçek bir tavuk göğsü değil yalancı tavuk göğsü hazırlayacağımız tarif. Sütü, şekeri ve vanilyayı mikserle karıştırın. Başka bir kaba margarini alın ve ocakta eritin. Unu yavaş yavaş ekleyin ve kavurun. Şeker ve vanilya eklediğiniz sütü yavaş yavaş ekleyin ve ocaktayken blendırdan geçirin. Üzeri göz göz olunca kapatın. Bu tarif 4-6 kişi için ideal. Bundan sonrası için biraz dikkatli davranmak gerekiyor. Bu karışımı aktaracağınız kabı soğuk sudan geçirin. Ve bence benim yaptığım gibi yüksek kenarlı bir kap seçmeyin. Zira sonrasında dilimlemek gerçekten çin işkencesine dönüyor. Ya da bununla hiç uğraşmayıp. Tavuk göğsünü buzdolabında dondurdurduktan sonra bir servis tabağına ters çevirip, çikoltalı sosu üzerine döküp tekrar buzdolabında dondurabilirsiniz.




Çikolatalı Sosun hazırlanışı:

100 gr kremayı ocakta ısıtın, ancak mutlaka kaynamadan alın. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyin ve çikolatalar içinde tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Bu sosu tavuk göğsünün üstüne yayın ve buzdolabında soğutun. Dilimleyerek servis yaparken benim gibi zorlanırsanız bıçağınızı ve spatulanızı buzlu soğuk suya batırarak tavuk göğsünü kesin ve servis yapın.

Afiyet olsun...

Çikolatalı haftasonları dilerim...




3 yorum:

  1. Benim gibi tatlı delisi için süper bir tarif:) Bu çikolata sosu ile yapılan bir tatlının nefis olmaması imkansız gibi...Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi denedim çok teşekkür ederim:) Blogumda yayınladım aynı zamanda, ben ek olarak tavuk göğsüne sakız reçeli ekledim bir kaşık oldukça lezzetli oldu...
    Başarılar...

    YanıtlaSil
  3. offfffff süperler bayıldım
    ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil