24 Nisan 2009 Cuma

ÇİKOLATALI MOZAİK PASTA


Baştan söylemeliyim bu gerçekten de çoook çikolatalı bir mozaik pasta. Çikolataya doyacağınız bir tat.




Malzameler:

100 gr tereyağı,
1.5 çay bardağı toz şeker,
1,5 çay bardağı süt,
4 yemek kaşığı kakao,
350 gr petit beurre bisküvi ( çifte kavrulmuşu tavsiye ederim)


Üzeri için;
150 gr bitter çikolata,
1 çay bardağı krema,
iri dövülmüş antepfıstığı





Tereyağını eritin. Şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Alüminyum folyo serdiğiniz kek kalıbına ( ki varsa en makbulü kelepçeli olanı) aktarıp bastırın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin.

3 saat sonra alüminyum folyo serdiğiniz için kolaylıkla pastayı kalıptan kurtarabileceksiniz. Kremayı kaynatmadan ısıtın ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Elde ettiğiniz çikolatalı sosu pastanın üzerine dökün ve antepfıstığı ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.





Eğer çok yoğun bir çikolata tadı istemiyorsanız çikoltanın ve kremanın ölçülerini yarı yarıya azaltarak daha az bir çikolata sosuyla da süsleyebilirsiniz pastanızı.

Afiyet olsun, ağzınızdan çikolata tadı eksik olmasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder